Enosh Monga on valittu Heinäkuun erotuomariksi - Palloliitto palkitsee erotuomareita kuukausittain

23.8.2023

Erotuomari Enosh Monga Helmariturnauksessa.Kuva: SPL / Jyri Sulander

Enosh Monga, Lahti
Enosh on osoittanut viimeisen vuoden aikana merkittävää kehitystä erotuomarina. Hän on määrätietoisesti kehittänyt hyvällä asenteellaan itseään sekä aktiivisesti ylläpitänyt keskustelua erotuomariyhteisöissään ajankohtaisista aiheista.

Yksi heinäkuun palkittavista erotuomareista on lahtelainen 20-vuotias Enosh Monga, joka suoritti erotuomareiden peruskoulutuksen syksyllä 2021.

- Lopetin jalkapallon pelaamisen, mutta minulle oli tärkeää pysyä rakastamani lajin parissa. Tämän vuoksi hain mukaan erotuomareiden peruskoulutukseen, kertoo Monga.

Nuorella erotuomarilla on kova halu kehittyä, mikä näkyy myös otteluiden määrissä. Viime vuonna Mongalle kertyi erotuomarina yli 300 ottelua ja tälläkin kaudella mennään jo yli 130 ottelussa. Kuluvalla kaudella Monga on toiminut erotuomarina muun muassa Miesten Nelosessa sekä avustavana Naisten Ykkösessä, Miesten Kolmosessa ja P17 SM -sarjassa.

- Erotuomarointi oli aluksi minulla vain harrastus, mutta nyt olen mukana erotuomariakatemiassa, mikä motivoi minua pyrkimään mahdollisimman korkealle.

Kentän ulkopuolella Monga on myös aktiivinen Lahden erotuomariyhteisössä, missä hän ylläpitää keskustelua ajankohtaisista aiheista.

- Toivon, että erotuomareita kannustettaisiin enemmän. Valmentajat, pelaajat ja vanhemmat käykää välillä kiittämässä erotuomaria ottelun jälkeen, Monga muistuttaa.

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/heinakuun-erotuomarit-palloliitto-palkitsee-erotuomareita-kuukausittain/